Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Ο Γιώργος Σταμπουλής στο νέο μας Blog

Από σήμερα και κάθε δεύτερη βδομάδα θα φιλοξενούμε στο Blog μας έναν
ποδοσφαιριστή της Α.Ε.Κ. Χανίων. Αυτός που θα εγκαινιάσει τις "συνεντεύξεις" θα είναι ο παλαιότερος και εκ των αρχηγών της ομάδας Γιώργος Σταμπουλής.

- Γιώργο σε καλωσορίζουμε. Θα ήθελα να μου πεις μερικά λόγια για το νέο Βlog της ομαδας πριν περάσουμε στο "ψητό".

-Καλώς σε βρήκα και καλή επιτυχία στην ομάδα μας σε αυτο το νέο ξεκίνημα που κάνει στην διαδυκτιακή ενημέρωση των φίλων μας, αν και σε αυτό τον τομέα υπάρχει παρελθόν για την ομάδα. Το βρίσκω αρκετά ενημερωμένο και ήταν κάτι το οποίο χρειαζόταν. Όλος πλέον ο κόσμος ενημερώνεται μέσω ίντερνετ οπότε ήταν αναγκαία μια τέτοια κίνηση.

- Γιώργο βρίσκεσαι πολλά χρόνια στην ομάδα και έχεις ζήσει πολλά. Σαν αρχηγός πως σχολιάζεις την φετινή πορεία της ομάδας;

-Η πορεία μας φέτος δεν είναι αυτή που θα έπρεπε. Έχουμε ένα αρκετά καλό υλικό με ένα αξιόλογο προπονητή, ο οποίος καθημερινά εργάζεται για να μας βελτιώσει. Σε αρκετά παιχνίδια έχουμε σταθεί  άτυχοι λόγο απειρίας. Τα περισσότερα παιδία στην ομάδα είναι νέοι σε ηλικία και κάνουν τώρα τα πρώτα τους ποδοσφαιρικά βήματα. Σαν ομάδα αδιαμφισβήτητα έχουμε πάρα πολλά προσόντα αλλά αυτή την στιγμή η βαθμολογική μας θέση, μας προσθέτει ένα επιπλέον άγχος. Ελπίζω να καταφέρουμε να σώσουμε γρήγορα την ομάδα ώστε να μας φύγει το άγχος και να παίξουμε την μπάλα που μπορούμε. Αν και βαθιά μέσα μου πιστεύω οτι η ομάδα δεν θα κινδυνέψει και θα σωθούμε εύκολα.

-Το καλοκαίρι ο στόχος ήταν η σωτηρία ή κάτι παραπάνω;

-Στο ξεκίνημα της σεζόν ο στόχος μας ήταν να σώσουμε την ομάδα όσο πιο γρήγορα γίνεται και από εκεί και πέρα να κοιτάξουμε να πλασαριστούμε όσο πιο ψηλά γινόταν στην βαθμολογία. Στην αρχή όμως είχαμε προβλήματα με τα διοικητικά καθώς υπήρχαν κάποιοι άνθρωποι που είχαν ενδιαφερθεί να αναλάβουν την ομάδα, οι οποίοι τελικά καλώς ή κακώς δεν ανέλαβαν. Αποτέλεσμα ήταν η παλιά διοίκηση να μην έχει τον απαραίτητο χρόνο να προετοιμάσει τις κατάλληλες συνθήκες που θα θέλαμε. Το λέω αυτό γιατί έφυγαν αρκετοί έμπειροι ποδοσφαιριστές χωρίς να αντικατασταθούν. Παράδειγμα είναι οι Γιώργος Τσαγκαράκης και Δημήτρης Πολποτίνης.

-Στο τελευταίο σας παιχνίδι με τον Φωστήρα αγωνίστηκε ο Γιώργος (Τσαγκαράκης) παρά το ότι υπήρχε συμφωνία μεταξύ του ίδιου και της διοίκησης να μην αγωνιστεί στα παιχνίδια μεταξύ των δύο ομάδων. Πως κρίνεις αυτή του την κίνηση;

-Αυτό είναι κάτι μεταξύ του ίδιου και της διοίκησης. Δεν θέλω να μπω στην θέση να κρίνω την απόφαση του. Εύχομαι πάντως του χρόνου να κρατήσει τον λόγο του και να γυρίσει στην ομάδα και να μας βοηθήσει να πετύχουμε τους στόχους μας, γιατί είναι ένας ποδοσφαιριστής με μεγάλη εμπειρία και ικανότητα.

-Ποιά είναι η γνώμη σου για τον προπονητή της ομάδας, Κώστα Ανδρεαδάκη;

-Ο κόουτς είναι ένας από τους καλύτερους προπονητές και ανθρώπους που έχω συνεργαστεί. Έχει προσφέρει πάρα πολλά στην ομάδα και γενικά στο χανιώτικο ποδόσφαιρο. Εγώ προσωπικά κοντά του έχω μάθει αρκετά πράγματα και με έχει ανεβάσει πολύ σαν ποδοσφαιριστή. Είναι ένας δάσκαλος για μένα. Όπως και για όλα τα παιδιά, ειδικά για τους νεότερους σε ηλικία είναι μεγάλο αβαντάζ να δουλεύυν μαζί του. Πιστεύω ότι υπάρχουν λίγοι σαν τον Κώστα στα Χανιά και είμαστε τυχεροί που τον έχουμε προπονητή στην Α.Ε.Κ.

-Ποιό είναι το κλίμα που επικρατεί μεταξύ των παικτών στην ομάδα;

-Σε όλες τις ομάδες υπάρχουν ξεχωριστές προσωπικότητες. Έτσι και σε μας με την πίεση για τα θετικά αποτελέσματα έχουν υπάρξει κάποιες παρεξηγήσεις, χωρίς όμως να δωθεί συνέχεια. Αυτό είναι και καλό να γίνεται σε μια ομάδα γιατί δίχνει ότι κανείς δεν είναι αδιάφορος και όλοι μαζί παλεύουμε για το καλό της ομάδας. Συχνά κανονίζουμε μεταξύ μας να βγαίνουμε ή να μαζευόμαστε σε κάποιο σπίτι ώστε να ερχόμαστε πιο κοντά ο ένας με τον άλλο.

-Γιώργο εσύ εκτός απο το ποδόσφαιρο είσαι και ενεργός παίκτης στο handball, με θητεία μεταξύ άλλων και σε ομάδες της Α1. Πως μπορείς να διαχειρίζεσαι τις καταστάσεις και στα δύο αθλήματα;

-Χαχαχα (γέλοια). Πλέον έχω συνηθίσει να αγωνίζομαι και στα δυο. Τον πρώτο καιρό ήταν κάπως δύσκολο γιατί είναι εντελώς διαφορετικά αθλήματα, με την δικιά του φιλοσοφία το καθένα. Τα τελευταία δυο χρόνια όμως τα έχω ελαττώσει πολύ. Το κεφάλαιο handball είναι ένα σημαντικό κομμάτι της ζωής μου και έχω αφιερώσει πάρα πολύ χρόνο σε αυτό. Πλέον όμως τα χρόνια έχουν περάσει και δεν μπορώ να συνδιάζω και τα δυο αθλήματα. Προσπαθώ όμως όταν μπορώ να ακολουθώ τις υποχρεώσεις και στα δυο. Συνήθως κάποιος μένει παραπονεμένος, όμως προσπαθώ.

-Παρόλα αυτά στο ποδόσφαιρο διαπρέπεις κάθε χρόνο και είσαι ανάμεσα στους πρώτους σκόρερ της κατηγορίας. Πως το καταφαίρνεις αυτο;

-Αυτό είναι αποτέλεσμα δουλειάς στις προπονήσεις αλλά δεν εξαρτάται μόνο από μένα. Το γκολ βέβαια το πετυχαίνει όλη η ομάδα μαζί. Έτσι και εγώ χωρίς τους συμπαίκτες μου, δεν θα κατάφαιρνα τίποτα. Είναι όμως και η θέση τέτοια που υποχρεωτικά όλη περιμένουν το γκολ από εμένα. Είναι η δουλειά του επιθετικού αυτή.

-Ποιός ήταν το πρώτυπο σου απο τους γνωστούς ποδοσφαιριστές;

-Ο μεγάλος Ραούλ. Ήταν γεννημένος γκολτζής και είχε το ένστικτο. 


-Πως βλέπεις την επόμενη μέρα στην ομάδα;

-Ελπίζω στο τέλος αυτής της χρονιάς να μας βρει στην ίδια κατηγορία. Ο πρόεδρος μας πιστεύω τον καινούριο χρόνο, θα κάνει οτι είναι δυνατόν για ένα καλύτερο αύριο. Άλλωστε το έχει αποδείξει τόσα χρόνια οτι ποτέ δεν άφησε την ομάδα στα δύσκολα μόνη της. Με τις απαραίτητες προσθήκες το καλοκαίρι θα μπορέσει και αγωνιστικά η ομάδα να κάνει το βήμα παραπάνω και γιατί όχι, αν μας το επιτρέψουν οι συνθήκες να βάλουμε σαν στόχο την άνοδο στην παραπάνω κατηγορία.

-Και κάτι τελευταίο Γιώργο, πως βλέπεις την φετινή πορεία της "μεγάλης" Α.Ε.Κ.;

-Η Α.Ε.Κ. είναι μια ιδέα. Δεν υπήρχε καν σαν σκέψη στο μυαλό όλων των ΑΕΚτζήδων ότι αυτή η ομάδα θα παίξει στην Β' Εθνική. Και ευτυχώς τον τελευταίο καιρό έχει αρχίσει να παίρνει τα απαραίτητα αποτελέσματα και να μας θυμίζει την ομάδα του παρελθόντος.

-Γιώργο σε ευχαριστώ που βρέθηκες κοντά μας και εγκαινίασες τις "συνεντεύξεις" στο νέο μας Blog.

-Κι εγώ ευχαριστώ που με καλέσατε. Εύχομαι καλή συνέχεια στο Blog της ομάδας με πολλές αναγνώσεις. Επίσης θέλω να ευχηθώ στην ομάδα μας να καταφέρει τον στόχο της και περαστικά στους τραυματίες συμπαίκτες μου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Join us on Facebook

Translate