Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Η Ιωνία κυπελλούχος Χανίων

Η Ιωνία 2000 ήταν η νικήτρια στον
τελικό του Κυπέλλου Χανίων απέναντι στον Κισσαμικό παρά το ότι δεν ήταν το φαβορί. Στον τελικό που έγινε χθες Τετάρτη (20/03) η ομάδα της Σπλάντζιας επικράτησε με 1-0 με το μοναδικό γκολ να το σημειώνει ο Γιώργος Τόλιας στο 72' με πέναλτι στο οποίο υπέπεσε ο Κουλάκης, μία φάση για την οποία διαμαρτύρονται έντονα οι Κισσαμίτες. Αυτό είναι το πρώτο κύπελλο για την Ιωνία μετά από 16 ολόκληρα χρόνια (1997), όταν και είχε βρεθεί και πάλι αντιμέτωπη στον τελικό με τον Κισσαμικό και είχε επικρατήσει με 4-1. Στο γήπεδο βρέθηκαν περίπου 1300 άτομα για την γιορτή του χανιώτικου ποδοσφαίρου, μεταξύ αυτών ο πρόεδρος της Ε.Π.Ο. κ. Σαρρής, ο αναπληρωτής πρόεδρος κ. Παπακωνσταντίνου και ο αναπληρωτής πρόεδρος της Κ.Ε.Δ./Ε.Π.Ο. κ. Μπριάκος. 

Το φιλμ του αγώνα

Χωρίς ιδιαίτερες φάσεις κύλησαν τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Στη συνέχεια του α’ ημιχρόνου, ο Κισσαμικός ήταν περισσότερο απειλητικός, έχοντας ανησυχήσει τα καρέ της Ιωνίας δύο φορές με τον Κουλάκη και μία με τον Χατζηλιόντα. Η Ιωνία είχε μία διπλή φάση στο 39′ με Βακαλουνάκη και Καβακόπουλο.

Στο β΄ημίχρονο το θέαμα δεν άφησε ικανοποιημένους τους πολυάριθμους φίλους των δύο ομάδων και του χανιώτικου ποδοσφαίρου, περίπου 1300 τον αριθμό, που παρακολούθησαν το παιχνίδι στα Περιβόλια.

Η Ιωνία 2000 σημείωσε το χρυσό γκολ στο 73′ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Τόλια. Το πέναλτι κέρδισε ο Μπαδιεριτάκης σε ανατροπή του από τον Koμπογεννητάκη. Ο σκόρερ της Ιωνίας είναι ηρωική μορφή στον τελικό, αφού τραυματίστηκε στα πρώτα λεπτά στο κεφάλι, του είπαν να πάει στο νοσοκομείο για ράμματα, αλλά εκείνος συνέχισε ν’ αγωνίζεται μ’ επίδεσμο!

Διαιτητές: Γιαννουλάκης Γ., Καλφάκης, Μαρνέζος Μ. 4ος Χρυσός.

ΙΩΝΙΑ 2000 (Γιώργος Ανδρεαδάκης): Μαργαρώνης, Ζιντιρίδης, Βολάνης, Χαλκιαδάκης (66′ Τζαγκαράκης), Μπαντουράκης (87′ Καβρουλάκης), Τόλιας, Δασκαλάκης, Καβακόπουλος, Μποντούρι, Βακαλουνάκης, Μπάτζιο (66′ Μπαδιεριτάκης).

ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ (Βασίλης Γκούμπλιας): Συροκάκης, Ντεντάκης, Κομπογεννητάκης Ζ., Σταυρακάκης, Κουλάκης, Δρακάκης, Χατζηλιώντας, Περράκης (70′ Βαρουξάκης), Καρβουνιάρης, Μουρκάκης (81′ Ρουσάκης), Παπαθανασίου (63′ Δαμανάκης).







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Join us on Facebook

Translate